Friday Oct 03 2014

Orientacijski pohod po centru mesta Maribor

Trg Leona Štuklja Maribor, Maribor 2000, Slovenia Vladimir Vodušek CENTER NAPREJ MARIBOR
  • Where Maribor,
    Slovenia
  • When Event Start
    09:30

Pohodniška sekcija Centra Naprej Maribor organizira Orientacijski pohod po urbanem okolju, ki je namenjen osebam s posebnimi potrebami (osebe s pridobljeno možgansko poškodbo, osebe z motnjami v duševnem razvoju, z lažjo obliko multiple skleroze, cerebralne paralize, hemiplegije, slepi, slabovidni, gluhi ter tudi osebe na invalidskem vozičku). Udeležite pa se ga lahko tudi vsi ostali, ki se želite preizkusiti  v  tovrstni aktivnosti.

 

Pot pohoda bo speljana po centru mesta Maribor, start in cilj bosta na Trgu Leona Štuklja. Udeleženci bodo združeni v skupine po 3 do 5 oseb, vsaka skupina bo morala poiskati delovne točke, na katerih bo reševala dodatne naloge. Rezultat skupine bo sestavljal čas, v katerem bo skupina premagala pot in dosežene točke pri opravljenih nalog. Vsak udeleženec bo prejel osvežilni napitek in spominsko darilo.


Cilj aktivnosti je spodbujanje vseh ljudi k več gibanja v vsakdanjem življenju, poleg tega pa bodo udeleženci spoznavali center Maribora in se urili v orientaciji. Aktivnost poteka pod motom: 'GIBANJE JE ZDRAVO!'

 

Datum Orientacijskega pohoda:                  3.10.2014

Prijave skupin:                                                 9.30 – 10.00 na startu poti

Start orientacijske poti:                                 Trg Leona Štuklja

Čas starta:                                                        10.00

Predvidena dolžina poti:                                cca. 3-4 km

Cilj Orientacijskega pohoda:                        Trg Leona Štuklja