Monday Sep 29 2014

ZDRAVI NAPREJ! - TELESNA VADBA NA DELOVNEM MESTU

Ulica heroja Jevtiča 9, MARIBOR 2000, Slovenia Katarina Udovč Babič Center Naprej Maribor
  • Where MARIBOR,
    Slovenia
  • When Event Start

V okviru tedna gibanja bomo v Centru Naprej Maribor vsi zaposleni pričeli z izvajanjem programa krajših vaj na delovnem mestu, s katerimi želimo sprostiti in razbremeniti telo, izboljšati telesno držo ter posledično zmanjšati stres, s katerim se ljudje vsakodnevno soočamo na delovnem mestu.

V Centru Naprej se zavedamo pomena zdravja ter preprečevanja stresa pri zaposlenih, saj uspešnost organizacije temelji prav na zdravih delavcih, ki delajo v spodbudnem okolju. V ta namen smo v centru oblikovali strategijo oz. načrt ukrepov promocije zdravja, s katerimi želimo zaposlenim pomagati pri zmanjšanju tveganja za zbolevanje, zmanjšanju nastanka poklicnih bolezni in izboljšanju splošnega počutja. Z namenom izboljšanja psihofizičnega počutja bomo uvedli kontinuirano in strukturirano vadbo, s katero bomo na delovnem mestu razbremenili mišičnoskeletni sistem, saj so ravno nepravilna drža in neprilagojeno delovno okolje pogosto vzrok različnih bolečin in tudi poškodb.
 
Program kratkih vaj bomo zaposleni izvajali na delovnem mestu vsak dan, najmanj pa 2-3 krat na teden, 10-15 minut dnevno. Vaje bomo izvajali individualno, po potrebi  pa pod vodstvom vodje programa. Načrtovano aktivnost bomo izvajali 6 mesecev.