Saturday Oct 04 2014

Všichni společně v pohybu

Tyršova 880, Hranice 753 01, Czech Republic Marie Šturmová Tělocvičná jednota Sokol Hranice
  • Where Hranice,
    Czech Republic
  • When Event Start
    14:00

Dne 4. října 2014 se bude u hranické sokolovny konat akce pod názvem Všichni společně v pohybu.

     Tělocvičná jednota Sokol Hranice se pořádanou akcí chce zapojit do celostátního Památného dne Sokola, který byl poprvé vyhlášen v roce 2013 a který má připomenout nejen události z doby 2. světové války, ale uctít památku všech sokolů, kteří za 150 let boje za demokracii, národní samostatnost a svobodu položili své životy. Chceme však představit Sokol jako moderní spolek, který nabízí pohybové aktivity a rekreační sporty pro všechny bez rozdílu věku nebo výkonnosti.

     Dne 4. října 2014 se v rámci Památného dne Sokola – 8. 10. bude konat v areálu sokolovny prezentační program pro širokou veřejnost. Jeho součástí bude uvedení do provozu nově vybudované multifunkční plochy a posilovacích strojů, které budou realizovány díky dotačnímu programu Leader „Měníme Hranicko“.  Kromě samotného vyzkoušení cvičebních strojů budou mít návštěvníci možnost seznámit se činností odboru všestrannosti a odboru sportu. Na stanovištích budou připraveny různé tělovýchovné aktivity - šplh, jízda zručnosti, švihadla, hod na cíl, kuličky, překážková dráha, šachy a další.

     Součástí programu bude i obnova pamětní desky, kam bude slavnostně uložena chybějící prsť z Dukly a polské Vratislavi. Prsť z Dukly byla zajištěna již v roce 2013 a prsť z Vratislavi členové T. J. Sokol Hranice dovezli v roce 2014.

     Pro návštěvníky bude připravena kromě sportovního i kulturního programu i výstava z činnosti T. J. Sokol Hranice.

     Akce je zaměřena na cílovou skupinu členové T. J. Sokol Hranice, členové Sokola ze Středomoravské-Kratochvilovy župy, obyvatelé regionu. Program bude zaměřen na cílové skupiny děti a mládež, dospělí, senioři.