Saturday Oct 04 2014

Move Week biciklijada 04.10.2014.

Point Shopping Center, Vrbani III, Zagreb, Zagreb 10000, Croatia Krešimir Dvorski Sustav javnih bicikala d.o.o. (nextbike)
  • Where Zagreb,
    Croatia
  • When Event Start
    10:00

POZIV NA MOVE WEEK BICIKLIJADU 04.10.

Dođite na MOVE Week druženje i biciklijadu s obitelji, prijateljima ili formirajte svoj tim na poslu i uživajte u besplatnom teambuildingu!

KADA? 04.10.2014. prijave od 10:00 do 10:30 sati, start biciklijade u 11:00 sati

GDJE? POINT SHOPPING CENTER, Vrbani III

ZAŠTO? Zato što je sve BESPLATNO, ZDRAVO I ZABAVNO!

Očekuje vas zabavni program uz DJ-a, besplatni startni snack&drink paket, podjela biciklističkih karata Zagreba, podjela vodiča za brucoše, info pult udruge Moj bicikl i Sigurnost u prometu na kojima ćete moći rezervirati svoje mjesto u školi bicikliranja koja kreće tijekom listopada, nextbike info pult, a za najbrže koji se prijave koji nemate svoje bicikle pripremili smo 30 nextbike bicikala za sudjelovanje u biciklijadi potpuno besplatno! I na kraju vas čeka zdrav i ukusan domijenak koji samo za vas pripremaju Point Shopping centar i nextbike! Invictus i Bambi kids vodit će zagrijavanje prije samog starta. Vidimo se u subotu ispred Pointa:)

NEXTBIKE je 2013. godinu obilježio lansiranjem prvog pravog sustava javnih bicikala u Hrvatskoj. 31.koloovza 2014. Pokrenut je i nextbike sustav javnih bicikala u Šibeniku kao prvi takav projekt u Dalmaciji. U samo 15 mjeseci, nextbike je stekao 5500 registriranih korisnika koji su zajedno pedalirali više od 100.000km. Sustav javnih bicikala pokazao se kao odlična nadopuna javnog gradskog prijevoza. Prometne gužve u centru grada nešto su manje, a primijetit ćete i nešto manji broj parkiranih automobila, okoliš je pošteđen za više od 25 tona emisije štetnih plinova, a turistička ponuda je obogaćena što potvrđuje i priznanje Turističke zajednice Grada Zagreba. Jednom kad se registrirate u Zagrebu ili Šibeniku, nextbike bicikle moći ćete unajmljivati u više od 80 gradova u svijetu!

NEXTBIKE – DODATNE INFORMACIJE

 

13 lokacija

 

Stanice za najam javnih bicikala nalaze se na sljedećim lokacijama: Point Shopping Center na Vrbanima III, Glavni kolodvor, Kvaternikov trg, Maksimirska, Radnička cesta kod Green Gold centra, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Tehnički muzej, Gundulićeva, Petrinjska, Arena centar, Avenue Mall, Studentski dom Stjepan Radić i bistro RougeMarin na Sigečici.

Registracija i aktivacija računa

Tri su jednostavna koraka uz koje ćete iz fotelje sjesti na „sic“:

1.Registrirajte se na www.nextbike.hr  

2. Aktivirajte svoj korisnički račun putem kreditne ili debitne kartice po cijeni od 79kn i taj iznos iskoristite za najam bicikala. Ukoliko ne koristite kartice, dodatna mogućnost aktivacije računa je da pošaljete SMS poruku sadržaja 80 na broj 707070 te da skeniranu kopiju osobne iskaznice zajedno sa svojim brojem mobitela pošaljete na info@nextbike.hr;

3. Unajmite bicikl, sjednite i vozite!

Najam bicikala

Prvih 30 minuta vožnje svaki dan je besplatno. Nakon isteka tih 30 minuta, korisniku se od uplaćenih 79kn iznos tog „prepaid kredita“ smanjuje za 8 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati.

Za one koji planiraju češće koristiti bicikl kao gradski prijevoz, osmišljena je nextbike tarifa. Nakon uplate 79 kn, mjesečna naknada za nextbike tarifu iznosi 20 kn i taj se iznos odbija od već uplaćenog kredita, odnosno ne naplaćuje se dodatna naknada, nego se samo smanjuje raspoloživi iznos kredita. Međutim, preostali iznos koristi se za najam bicikla po dvostruko povoljnijem cjeniku. Prilikom svakog pojedinog najma, prvih pola sata vožnje je gratis. Nakon isteka prvog sata korisniku se od uplaćenih 79kn iznos tog „prepaid kredita“ smanjuje za 4 kn za svaki sljedeći sat do maksimalno pet sati. Uz nextbike tarifu, uštedjet ćete popriličan troznamenkasti iznos za vožnju hrvatskom metropolom!

Nextbika korisnička kartica

Naručite nextbike korisničku karticu potpuno besplatno! Pošaljite svoje ime i prezima i broj mobitela na info@nextbike.hr i kartica Vam stiže na kućnu adresu u roku 2 radna dana. S njom možete brže i jednostavnije unajmiti bicikl. Prislonite je na senzor terminala, upišete broj bicikla koji želite unajmiti, sjednete i vozite!

FOTOGRAFIJE: https://www.facebook.com/nextbike.hr  

NEXTBIKE FILMIĆ: http://www.youtube.com/watch?v=P3rwg-CgNqc