Saturday Oct 04 2014

Велопоход

ул. Константин Иречек №16, Русе 7000, Bulgaria Александър Тодоров Сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация"
  • Where Русе,
    Bulgaria
  • When Event Start
    10:00

ВЕЛОПОХОД

На 04.10 (събота) ще се състои велопоход в околностите на гр.Русе. Маршрутът, който трябва да изминат участниците е следния: Русе- Червена вода-"Текето"-Русе. Разстоянието за преодоляване е приблизително 33 км., а колоната от колоездачи ще стартира от Община Русе в 10.00 ч. и ще финишира на същото място. По време на велопохода, в района на "Текето" е планирана почивка за колоездачите. След това, изпълнени с нови сили, велосипедистите продължават с превземането на маршрута. 

Събитието се организира от Сдружение "Българо-Румънски трансграничен институт по медиация" (БРТИМ), с подкрепата на СНЦ "Младежки глас"- клон Русе.

Няма възрастови ограничения за желаещите да се включат във велопохода. Единственото изискване е малките деца да бъдат с придружител. Задължително всеки един от участниците трябва да е с каска, в противен случай няма да бъде допуснат да стартира. Също така е препоръчително всеки велосипедист да е снабден и с резервна гума. Организаторите съветват колоездачите да си предвидят вода за похода, въпреки че има чешма, в района където ще е почивката.

Ние, от Сдружение БРТИМ и СНЦ "Младежки глас"- клон Русе, съветваме гражданите на Русе и други населени места, да не се колебаят, а на 04.10 да се включат във велопохода, тъй като удоволствието от подобен род приключения, е несравнимо. Велопоходът предоставя възможност на всеки, независимо от опита, да се всключи и да усети тръпката от преодоляване на изпитанието, което предлага избрания маршрут.

Ще има две коли, които да осигуряват безопасността на колоната. На изоставащите участници ще се помага, като периoдично те ще бъдат изчаквани, за да се присъединят към останалите. За по-опитните и запалени велосипедисти, считаме, че организирането на велопоход в околностите на гр.Русе, ще се превърне в празник, а защо не и в традиционно колоездачно събитие. Предвижда се и неформално класиране за тези, които желаят да изпробват възможностите си. 

Всеки, който желае да се регистрира за участие може да го направи като се обади на тел. 082/820-660, чрез лично съобщение на https://www.facebook.com/AssociationBRTMI  или чрез мейл на podkrepa@brtim.com с посочени три имена, възраст и телефон за обратна връзка.